На симулативна игра – решаване на сложен казус, свързан с кибертормоз, станаха свидетели ученици, преподаватели и гости на 26.02.2015г. вечерта в Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен.

Като на истински съдебен процес се реши съдбата на уличената в кибертормоз Ана, ученичка в 10 клас. Обвиняемата бе осъдена на обществено порицание и глоба от 2 500 лв. за това, че е публикувала снимки с неприлично съдържание по адрес на нейна съученичка – Мария, в социалната мрежа Фейсбук.

Ролевата игра беше подготвена и реализирана от ученици от специалността „Социална работа с деца и семейства в риск” в ПГ по туризъм в Плевен и техни преподаватели, с помощта на професионалисти. Събитието е част от дейностите по международен проект „План С” за превенция и справяне с кибертормоза. Той се изпълнява от Сдружение „Учебна работилница Европа” в периода 2013-2015 г. по Програма „Учене през целия живот” и по него се работи в България, Румъния, Германия, Австрия и Словения. Прокурорът по делото – десетокласникът Теодор Иванов, ще пътува за Словения през месец март за участие в работна среща по проекта.

Галерия

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия