На 27.02.2015г. в зала „Орион” ученици от ПГРТО разиграха импровизиран съдебен казус по обвинение за кибертормоз по време на среща-дискусия на тема „Академия за родители против кибертормоза“.

Срещата, организирана от гимназията в партньорство със Сдружение „Учебна работилница Европа” събра в зала „Орион“ в града ученици, родители и преподаватели, присъстваха и гости от Окръжна прокуратура - Плевен.

„За четвърта поредна година организираме Академия за родители, като всеки път темата, която се обсъжда, е различна. Обикновено идеята за нея идва от родителите. Настоящата дискусия за кибертормоза съвпадна и с работата ни по проект на същата тема,”План С”, който осъществяваме съвместно с Учебна работилница „Европа“, сподели Невена Арабаджиева - директор на професионалната гимназия.

Академията за родители против кибертормоза се проведе с участието на ученици от 8 до 12 клас, които бяха дошли заедно с родителите си, тъй като това бе едно от изискванията за дискусията. След като в началото бе представен кратък филм по обсъжданата тема, последва и импровизираното съдебно заседание. Разиграния съдебен казус беше разработен на база помощната учебна оферта за преподаватели и родители „Кибертормоз - твоята идентичност в мрежата" като част от дейностите по проект „План С” за превенция и справяне с кибертормоза, който се изпълнява от Сдружение „Учебна работилница Европа” по програма „Учене през целия живот” в периода 2013-2015 год.

Срещата на тема „Кибертормоз“ продължи след това с тренинг, по време на който по двойки - родители и деца, отговаряха на въпроси, свързани с общуването в интернет.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия