Два урока по проект "Стени" с единадесетокласници от ДФСГ "Интелект"

Първите два открити урока по проект "Преодоляване на стените между хората в кризисни времена - да изградим бъдещето на Европа (СТЕНИ)" се проведоха на 6 март в зала "Европа" на ДФСГ "Интелект" - Плевен. Участваха две паралелки от XI-и клас. Присъстваха помощник-директорът в гимназията Михаела Карамфилова и преподавателят по история и цивилизация Даринка Петрова.

Учениците научиха основни факти за създаването на европейската общност, за дейностите и институциите на Европейския съюз, за падането на "желязната завеса" и процесът на разширяване на ЕС чрез презентация на тема "Договорите от Рим като основа на ЕС, до днешната "отворена" Европа". По време на презентацията, както и в нейния край те отговаряха на много въпроси, проверяващи знанията им, както и такива като чувстват ли се европейци, биха ли учили в друга държава от Съюза, нужни ли са ни днес граници и стени.

След уроците част от учениците проявиха желание да се включат в конкурса за фотографии, фотоколажи, рисунки и есета по проекта. А участници и гости си направиха обща снимка.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия