Презентацията „Договорите от Рим като основа на ЕС, до днешната „отворена” Европа” предизвика дискусия в ПГЕХТ - Плевен

На 7 март 2018 г. "Учебна работилница Европа" проведе в ПГЕХТ открит урок с ученици от X-ите класове на гимназията по проект - "Преодоляване на стените между хората в кризисни времена - да изградим бъдещето на Европа (СТЕНИ)". В проявата участва и преподавателят по история Цветелина Карлукова.
Пред десетокласниците от ПГЕХТ беше показана презентация на тема "Договорите от Рим като основа на ЕС, до днешната "отворена" Европа", от която те научиха за първите стъпки в създаването на Европейския съюз - Европейската общност за въглища и стомана през 1951 г., Европейската икономическа общност и Евратом - през 1957 г., кои са бащите основатели, как се е разширявал през годините и какво прави Съюзът за гражданите на държавите членки. Те научиха основни моменти от биографиите на бащите основатели на ЕС.
Презентацията естествено се преля в дискусия, която премина доста бурно. Учениците показаха висока информираност, активност и критичност. Те се вълнуваха от възможностите за пътуване и работа в чужбина, от това, как може да се повиши стандартът в България, дискутираха с екипа на сдружението по темата за смисъла от изборите.

Галерия

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия