Втора работна среща по Проект : education @home, многоезичен - дигитален наръчник за родители в областта на медийното образование под формата на уеб-базиран APP (Acronym: @home)

Втора работна среща по Проект : education @home, многоезичен - дигитален наръчник за родители в областта на медийното образование под формата на уеб-базиран APP (Acronym: @home) се състоя в Йена, Германия от 21-ви до 23-ти февруари. 100-хилядният град Йена се намира в централната част на Германия. Разположен е около бреговете на река Заале.

Йена е град със силно развито производство в областта на нанотехнологиите, фармацевтиката, оптиката и фотографското оборудване. Градът е завладяваща комбинация между богато историческо и интелектуално минало, атрактивни пейзажи, иновативни производства и бурен студентски живот. Тези различия създават уникална атмосфера, придават на малкия, но оживен град специален блясък и очарование.

На втората среща партньорите обсъдиха резултатите от проведеното допитване до родителите във всяка страна относно необходимостта им от подкрепа при справянето с дигиталните медии. Бяха изведени най-често споменатите теми, които родителите от партньорските страни – Германия, Австрия, Словения, България и Гърция – смятат за особено важни и по които имат нужда от допълнителна помощ и консултиране. Това са: Кибертормоз, Публикуване на снимки онлайн, Гейминг, Защита на данните, Сигурност в интернет, Настройки за сигурност, Кражба на самоличността в интернет, Какво се случва с моите данни, Социални медии.

На база на резултатите от допитването, тези теми ще бъдат разработени за Уеб-базирано приложение "Education @ home", представляващо многоезично консултиране на родители на 5 езика, включително английски. Ще бъдат разработени и образователни филми, които да подпомогнат собственото критично отразено използване на медиите от родителите.

Партньорите разработиха и приеха концепция за реализирането на заложените резултати.

До следващата среща в Гърция , през август 2019г. ще бъде разработен прототип на образователните филми по една от темите , след което всеки от партньорите ще работи по разработване на филми по различните теми, както и по създаване на съдържания за ползване от родителите.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия