На втора среща по проект: Дигитални взаимоотношения (DigiRe) се събраха партньори от Германия, България, Белгия, Полша и Испания

Втората среща по проект Дигитални взаимоотношения (DigiRe), финансиран по Програма Еразъм+, Стратегически партньорства за обучение на възрастни, се състоя на 08 и 09 април в град Гранада, Испания. Проектът е с продължителност 24 месеца, Координатор на проекта е Сдружение „Systeme in Bewegung e.V., Винзен, Германия, а партньорите са от България, Германия, Белгия, Полша и Испания.

Грана̀да е град в Югоизточна Испания, център на провинция Гранада в автономната област Андалусия, важен туристически център, известен с историческата мюсюлманска, еврейска и християнска архитектура. Там се намира и дворецът Алхамбра, един от най-добре запазените образци на архитектурата на маврите в Европа. През 2007 г. Алхамбра участва в кампанията „Новите седем чудеса на света“.

Днес Гранада е един от основните университетски центрове в Испания, привличащ студенти от цялата страна.

Домакин на срещата беше AIFED, местна организация, която работи в областта на обучението, културата и заетостта в Гранада. На втората си среща партньорите от Консорциума споделиха помежду си резултатите от направените полу-стандартизирани интервюта. Всеки от партньорите беше направил по 2 интервюта с родители от различни националности и с различен статус. Независимо от различните страни, в които живеят интервюираните семейства, беше установено много сходство в отговорите на родителите относно това, как дигиталните взаимоотношения проникват и влияят върху реалния ни живот и как се справят с това семействата във всяка от партньорските страни. Разбира се, има и различия в някои аспекти, което може да доведе до положителни синергии в търсенето на стратегии за действие. Потвърди се мнението на партньорите, че по-дигитализираният свят, в който живеем и в който нашите деца се държат като "цифрово поколение", непрекъснато изправя родителите, но и обществото като цяло, пред нови предизвикателства.

До следващата ни работна среща през октомври 2019 г., която ще се проведе в Мехелен, Белгия, всеки от партньорите ще проведе по още 3 интервюта и ще направи оценка и обобщение на резултатите.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия