На трета среща по проект: Дигитални взаимоотношения (DigiRe) се събраха партньори от Германия, България, Белгия, Полша и Испания

Третата среща по проект Дигитални взаимоотношения (DigiRe), финансиран по Програма Еразъм+, Стратегически партньорства за обучение на възрастни, се състоя на 18 и 19 октомври в град Мехелен, Белгия. Проектът е с продължителност 24 месеца, Координатор на проекта е Сдружение „Systeme in Bewegung e.V., Винзен, Германия, а партньорите са от България, Германия, Белгия, Полша и Испания.

Мехелен или Малин е град в белгийската провинция Антверпен. Градът се намира в южната част на тази провинция, централно между градовете Антверпен и Брюксел, на бреговете на река Дейле. Мехелен има приблизително 86 600 жители, получава статут на град през 1303г., като процъфтява от търговията с вълна и дори за кратко е столица на Нидерландия. С академията си за камбанно изкуство, градът претендира да е световен център на камбанната музика.

Единствено в Мехелен от цяла Белгия са приели доброволно стотици бежанци. До неотдавна Мехелен бил едно от най-радикализираните свърталища, днес е сигурно и желано място за живеене. вкл. и от много мигранти.

Домакин на срещата беше Самбукосфорум, наброяващ 116 членове, сред които много бивши учители, хора с опит в бизнеса и управлението, пенсионирани инженери, държавни служители. Основна цел на асоциацията е да продължи да развива европейското гражданство не само сред възрастните хора, но и сред младите хора и в образованието за възрастни.

На третата си среща партньорите от Консорциума споделиха помежду си резултатите от направените полу-стандартизирани интервюта и направените обобщения. Всеки от партньорите беше направил по 5 интервюта с родители от различни националности и с различен статус. Независимо от различните страни, в които живеят интервюираните семейства, отговорите на родителите бяха много сходни относно това, как дигиталните взаимоотношения проникват и влияят върху реалния ни живот и как се справят с това семействата във всяка от партньорските страни. Установените различия в семейният живот, както и в медийното образование ще доведе до положителни синергии в търсенето на стратегии за действие, категорични са партньорите. Резултатите от проучването ще бъдат обобщени и публикувани в края на проекта. Така само в рамките на проучването ще бъдат обхванати най-малко 30 семейства (около 80-100 души), които от своя страна ще разкажат за това на други родители от приятелския си кръг. Последната среща по проекта ще бъде в началото на м.юни 2020г. във Варшава, Полша.

Галерия

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия