Много цвят, мисъл и послания във фотоколажите по проект „Единство“

Още един успешен конкурс по европейски проект отчита сдружение „Учебна работилница Европа“. Резултатът е с национален обхват. За конкурса по проект „ЕВРОПА - Единство, човешко достойнство и солидарност - просто една мечта?“ не само есетата и стихотворенията, а и фотоколажите са с податели от цялата страна. Оригинални, многоцветни и идейни творби са изпратили ученици от 6-и до 9-и клас от Плевен, София, Свиленград и с. Стража, Търговищко.

На първо място журито класира фотоколажа на Александър Гергинов, деветокласник от Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) „Бузема“ - София. Второто място е за кръжок „Сръчни ръчички“ към народно читалище „Развитие-1926“, с. Стража, област Търговище. Третото място е за Даниел Карачев, 8 Д клас, ОУ „Цветан Спасов“ - Плевен. Има и две поощрения - за Ангел Баръмов, Стефан Филипов и Цветан Фахури - за колективна творба от ПГСС „Бузема“ - София и Рая Тодорова, 8 клас в ЧСУ „Артис“ - София.

Проект „ЕВРОПА - Единство, човешко достойнство и солидарност - просто една мечта? (ЕДИНСТВО)“ се финансира по програма „Европа за гражданите“, мярка „Мрежа от градове“ и се провежда от партньори в Гърция, България, Германия и Румъния. Той има за цел има за цел да обедини граждани от различни класи и социални среди, които чрез иновативни методи: на работни срещи със съвременници, в текстове на есета и стихотворения да споделят спомени за времето на тоталитаризма и диктатурите в своите страни, размисли и идеи за изминалите над 30 години европейско единство.

Младите българи са представили в конкурса за фотоколажи своите виждания за силата на единството, за Деня на Европа, за справянето с COVID пандемията, поводите за историческа гордост в своя град и в своята страна.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия