Финална работна среща по проект “Да живеем устойчиво в Европа”, съфинансиран по Програма Еразъм + се състоя от 27.08 до 30.08 в Мехелен, Белгия.

Финална работна среща по проект “Да живеем устойчиво в Европа”, съфинансиран по Програма Еразъм + се състоя от 27.08 до 30.08 в Мехелен, Белгия. Координатор на проекта е Сдружение „Systeme in Bewegung e.V. От Винзен, Германия, а партньорството се състои от 5 партньора от 5 европейски страни - Германия, България, Белгия, Австрия и Испания.

Всички партньорски организации се събраха, за да обсъдят заедно резултатите от работните задачи. Фокусът на срещата беше върху представянето на традиционни техники за направа на домашни продукти, които едно модерно семейство, което иска да живее устойчиво, може да използва.

Партньорите показаха кратък филм за това как се приготвят в домашни условия масло, кисело мляко и други градински и здравословни рецепти, които са възможни без употребата на пластмаса и химикали.

Бяха раздадени и упътвания за приготвяне на домашни продукти за грижа за дома, като освежители за въздух, препарат за почистване, препарат за стъкло, репелент срещу мравки и молци.
Внимание се обърна и на рецепти за продукти за лична грижа, като балсам за устни, лосион от розова вода, домашна паста за зъби, дезодорант от билки, шампоани, соли за вана, сух шампоан и други.
Съществена част от рецептите включваха и упътвания за приготвяне на домашни лекарства за болки в мускулите, синусите, проблеми със стомаха и други.

Във втората част на срещата, партньорите показаха малко известни приложения на често срещани продукти в природата. Бяха представени изсушени ябълки, кестени и канадска златна пръчица, която може да се използва за билкови чайове през зимата и има благоприятни действия върху организма.

След това партньорите обсъдиха събраните резултати от разпространението. Благодарение на успешното онлайн сътрудничество, проектът е успешно завършен. Обсъдиха се и допълнителни варианти за разпространение.

Работната среща завърши с мозъчна атака и подготовка за последващия проект. Бяха представени идеи и варианти за изработването на календар или приложение, което да насърчава хората да опитват предизвикателствата, свързани с устойчивото живеене в Европа.

 

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия