Българско участие на откриването на Фото-изложба на тема: „ЕВРОПА - Демокрация и единство в криза – МОЯТА ЕВРОПА“

На 22 септември в музей Люнебург се откри Фото-изложба на тема: „ЕВРОПА - Демокрация и единство в криза – МОЯТА ЕВРОПА“, на която присъстваха и представители от Сдружение „Учебна работилница Европа“, Плевен, респективно гости на Сдружението.

Фото-изложбата бе организирана по проект: „ДЕМО - 30 години след обединението - МОЯТА ЕВРОПА - оформяне демократично и солидарно бъдещето на Европа“. Проектът е по Програма „Европа за гражданите“, мярка: Европейска памет за миналото. Партньорите по проекта са от Германия, България и Испания. От България – това е Сдружение „Учебна работилница Европа“, Плевен.

Снимките от фото-изложбата са събрани чрез конкурс, наречен „Фотомаратон“, който прави ЕВРОПА видима във всеки град.  (Фотомаратонът буквално означава, че могат да се извървят няколко километра през града и да се снима (маратонът обикновено е 42 км ).

Снимките са разделени в три направления:

  • Любими места в моя град, места или сцени, за които авторът иска да „разкаже“ със снимки.
  • Европа в моя град. Например, на входа на града, парка, площада, табели, сочещи към Европа, европейското знаме и т.н.
  • Но и снимки, които посочват и адресират предизвикателствата на Европа: снимки напр. на стените на къщите, с някакво послание или призив на гражданите, надписи по паметници на културата, свастики и др.

По същото време изложби бяха открити и в другите партньорски градове – Плевен, Йена и Гранада.

Проектът приключва на 15.11.2021 г., но част от снимките ще останат изложени като "Капсула" със съдържание подобно на полагане на основен камък в различни институции от проектните градове – Люнебург, Плевен, Йена и Гранада. За Плевен част от фотосите остават изложени в сградата на ДФСГ „Интелект“.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия