Първи успешен опит за изграждане на инсталация за дигитална компетентност от екипа на Сдружение „Учебна работилница Европа“

На 27 септември членове на екипа на Сдружението под ръководството на Имке Хоайзел, представител на Фондация „Медийна и онлайн зависимост“ – Германия, координатор по проекта, направиха първи опит за изграждане на опитна инсталация за дигитална компетентност.  Инсталация за преживяване: "Cyber-Bubble" (Кибер балон) - Кампания за повишаване на осведомеността и насърчаване на дигиталните умения в образованието за възрастни се нарича проекта по Програма Еразъм +, Малки партньорства в образованието за възрастни.

Опитната инсталация под формата на куполна палатка ще бъде оборудвана с дигитални елементи  и материали за провеждане на интердисциплинарни семинари по темите за фалшивите новини, социалните медии, кибертормоз и защита на данните.

Основната цел на семинарите е да повиши осведомеността и да образова възрастните за степента на тяхната дигитална компетентност. Под надслов „Гледайте - Мислете – Обсъждайте“ Инсталацията за преживяване "Cyber-Bubble„ (Кибер балон) ще предложи на ученици, родители, учащи се и на педагогически специалисти една 60 или 90 минутна обиколка в киберпространството, така, както го преживяват младите хора.

Семинарите ще бъдат организирани през месеците ноември и декември и ще се проведат в Зала „Орион“ с любезното съдействие и помощта на домакините от ПГРТО, Плевен.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия