На 21 и 22 октомври на остров Крит, в Гърция, се проведе втората работна среща по проект „Насърчаване на образованието по демокрация в ежедневния семеен живот (FED)“ по Програма Еразъм+

На 21 и 22 октомври на остров Крит, в Гърция, се проведе втората работна среща по проект „Насърчаване на образованието по демокрация в ежедневния семеен живот (FED) по Програма Еразъм+, Партньорства за сътрудничество в образованието на възрастни. Учебната работилница е партньор по проекта, заедно с партньори от Испания, Гърция, Германия и Норвегия, а координатор е Сдружение „Заедно в Европа“ от Люнебург, Германия. Целевите групи са: семейства, родители, юноши, студенти по социална работа, учители и политици.

Крит е една от тринадесетте административни области на Република Гърция. Той е най-големият гръцки остров с площ от 8336 км², и петият по големина в Средиземно море, като на него е най-южната точка на Гърция. Населението му е над 600 000 души. Районът от своя страна е разделен на 4 по-малки области, наречени номи.
Срещата се проведе в Агиос Николаос, в превод „Свети Николай“, крайбрежен град в ном Ласити в източната част на остров Крит.

От името на Сдружение „Заедно в Европа“, координатор на проекта, работната среща беше открита от г-жа Арнхилд Зорр-Вернер, представляваща Сдружението.
Всеки от партньорите сподели какво е направено след първата среща по проекта. Особен акцент беше обсъждане на събраните идеи, методи и предложения за разработване на играта, както и дизайна. Появиха се нови предложения, които бяха аргументирани и дискутирани допълнително.

Бяха разпределени задачите и съответнните срокове за изпълнение. Бяха обсъдени предложения за провеждане на следващите онлайн работни срещи на съответните групи за работа – по съдържанието и по дизайна на играта.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия