От 01 до 08 декември в Зала „Орион“ екипът на Сдружение „Учебна работилница Европа“ проведе редица работни семинари по проект "Cyber-Bubble" (Кибер балон) с любезното съдействие и помощта на домакините от ПГРТО.

Опитната инсталация за преживяване под формата на куполна палатка беше оборудвана с дигитални елементи  и материали за провеждане на интердисциплинарни семинари по темите за фалшивите новини, социалните медии, кибертормоза и защита на данните.

В дигиталния поток от информация става все по-трудно тя да се филтрира и да се разпознае нейната истинност и уместност. Критичното отношение към информацията е основна компетентност в ежедневната медийна работа, от която Европа се нуждае. До този извод стигнаха също и участниците в работните семинари. В работа по групи те дискутираха теми като „Кой съм аз и как представям себе си в дигиталното пространство?“, „Какво и как публикувам в социалните медии?“, „Как измамниците в интернет получават нашите данни?“, „Каква е ролята на социалните медии в живота ни?“, „Откъде започва кибертормозът и какви са последствията от него?“, „Какви предимства предлагат социалните мрежи?“, „Знаем ли какво знае интернет за нас?“, „Как да разпознаем фалшивите новини?“, „Реч на омразата“ и др.

Над 130 участника се включиха в работните семинари по проект Инсталация за преживяване: "Cyber-Bubble" (Кибер балон). Такива инсталации бяха изградени и в градовете Хамбург и Атина от партньорите по проекта.

В момента се създава многоезичен уебсайт с възможност за виртуална обиколка на инсталацията за опит и основна информация на гръцки, немски и български език, за да може тя да достигне до повече ползватели.
Уебсайтът е проектиран по такъв начин, че да може да бъде разширен езиково.   

Проектът приключва през януари 2023г. Поради големия интерес към инсталацията и възможността за провеждане на семинари с различни целеви групи, партньорите са митивирани да кандидастват за финансиране с по-голям по продължителност проект през 2023г.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия