Работна среща по нов проект - "Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа" (PODIGIKOM), финансиран по програма Еразъм +, Стратегическите партньорства за младежта, се състоя от 15 до 17 август 2017 г. в гр. Люнебург, Германия.

Срокът на проекта е 01.06.2017 г. - 31.05.2019 г.

Координатор е фондация „Медийна и онлайн зависимост”, Люнебург, Германия.

Партньори са 7 организации от 6 държави: Marktplatz GmbH, Германия; Сдружение „Учебна работилница Европа”, Плевен, България; Германо-румънска фондация, Тимишоара, Румъния; Австрийско общество за детска философия, Грац, Австрия; Sambucosforum, Белгия; Правото в Европа, Германия и EDUCOMMART, Гърция.

На първата среща в Люнебург беше представен проектът и партньорските екипи. Арнхилд Зор-Вернер и Имке Хоайзел, представители на координатора, ръководеха работните сесии. По интересен и увличащ начин - чрез брейнсторминг, участниците, разделени в 2 групи, предложиха варианти за име на интернет платформа на 6 езика, която ще е главният резултат от проекта. Платформата ще предлага обучителни модули за популяризиране на порнографската компетентност сред социалните работници, с интерактивни материали и упражнения за придобиване на порнографска компетентност; знания за професионална интервенция; насоки за самостоятелни действия; правна информация и Наръчник за водене на разговори по темата с деца и юноши.

На срещата партньорите съставиха план-график на задачите по проекта и определиха домакинството и темите на следващите работни срещи.

Изненада за гостите-партньори беше посещението на г-жа Хилтруд Лотце, член на парламента (Бундестага), която поздрави участниците в работната среща и прие да бъде патрон на проекта.  Приятна изненада беше и организираното от Фондацията посещение на новата Elbphilharmonie в Хамбург, открита неотдавна. Сградата на филхармонията в Хамбург събира погледите на архитектурния и музикалния свят и е покана към туристите от цял свят.   

Следващата работна среща по проекта е през месец октомври в Гърция.

Галерия

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия