На 6 февруари 2018 г. за трети път Сдружение "Учебна работилница Европа" - Плевен организира пресконференция по повод Международния ден за безопасен интернет

Много страни по света отбелязват Международния ден за безопасен интернет. Тази година той беше под мотото "Създаване, свързване и споделяне на уважение: По-добрият интернет започва с теб".

На пресконференцията в клуба на БТА в Плевен председателят на Управителния съвет на "Учебна работилница Европа", Пенка Спасова представи досегашната работа на сдружението по темата и запозна присъстващите с новия проект PODIGIKOM - "Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа". "В цяла Европа сблъсъкът с интернет порнографията се числи към най-големите онлайн рискове. Разнообразните възможности и лесният достъп до порнографски материали в интернет крият рискове и объркват подрастващите при тяхната сексуална социализация. Проблем е и това, че за родителите темата е табу. Целта на нашия проект е да се разработи електронна образователна платформа за формиране на познания в областта на порнографията, предназначена за социални работници, но това включва и всички специалисти, които работят по темата, както и студенти, каквито подготвя например катедра "Социални дейности" в медицинския колеж към Медицински университет - Плевен", разясни госпожа Спасова.
Тя запозна присъстващите с основните изводи от проучванията на всички партньори. „Изключително важен е изводът, че навсякъде е необходимо образование по медийна компетентност сред учениците. Потенциалът на пристрастяването към интернет се припознава безспорно във всички страни. Медиите и особено интернет играят важна роля в сексуалното образование. Необходимо е систематично и непрекъснато обучение на всички работещи в сферата на младежта, за да могат да боравят с тази тема“.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия