Трета работна среща по проект - "Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа" (PODIGIKOM), финансиран по програма Еразъм +, Стратегически партньорства за младежта, се състоя от 30.04. до 02.05. в Мехелен, Белгия

Третата среща по проекта се състоя в красивия средновековен град Мехелен, разположен в северната холандскоговоряща част на Белгия, само на 30 минути път с влак до Брюксел. Мехелен получава статут на град през 1303г., като процъфтява от търговията с вълна и дори за кратко е столица на Нидерландия. С академията си за камбанно изкуство, градът претендира да е световен център на камбанната музика.

Всички партньорски организации се събраха, за да обсъдят заедно развитието на работните задачи. Фокусът на срещата беше върху дейностите за разпространение на проекта, и по-конкретно върху организираните от всички партньори кампании в Деня за безопасен интернет през м.февруари, но също така и върху учебната игра "Табу", която се разработва в момента и ще бъде достъпна по нататък за възрастовата група: под 14 години и над 14 години.

Основните констатации от мета-проучванията на всички страни партньори, представени в радиокампаниите SID (Деня за безопасен интернет) и в различни събития показват, че безпроблемния лесен достъп до голям брой порнографски уебсайтове само с едно "кликване" представлява една от текущите заплахи в мрежата за подрастващите. Потапянето в примерен свят на насилие и получените психосоматични ефекти вече показват голям риск от пристрастяване сред младите потребители.

Планирането на следващите задачи за предстоящата фаза на проекта е както следва:

(a) Завършване и първо тестване на гореспоменатата игра

(b) Завършване и първоначално тестване на Философския наръчник за деца и юноши

(c) Изследване и използване на законни права за съдържание на проекта

d) Дизайн на уебсайта на проекта и на промоционалния материал на проекта

e) Развитие на страницата на проекта: www.psssst.eu

Следващата работна среща по проекта е в България, през м. октомври 2018г. 

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия