От 28-ми до 30-ти юни в Страсбург се проведе партньорска среща по проект „Metaversing“ под надслов: „Овластяване на европейската младеж“. От Сдружение „Учебна работилница Европа“, партньор по проекта, участие взе Антонио Йорданов – млад, амбициозен и отговорен сътрудник в сдружението.

Страсбург е седалище на няколко европейски институции, между които са: Съветът на Европа, Европейският парламент и Европейският омбудсман на Европейския съюз.

Целите на срещата бяха:

  • Укрепване на партньорствата, насърчаване на ангажираността на младите хора и придобиване на ценни познания за европейските институции.
  • Подобрена проектна перспектива, работа в мрежа и културно потапяне за въздействащи сътрудничества.

Ето какво сподели Антонио за своето участие в срещата:

„Еразъм в Страсбург. Европейският младежки център е място, където млади хора участват в проекти за насърчаване на демократични ценности като равенство, уважение, свобода на словото, върховенство на закона. Тези дейности се извършват под шапката на Съвета на Европа, който е една от най-старите европейски организации. Големият извод за мен е, че ако и ние в България искаме да постигнем гореспоменатите ценности, трябва да ги осъзнаем и ежедневно да работим за тях.

Страсбург. Град разположен в близост до границата с Германия, някога е бил тамошен, днес е на френска територия. Спокойно и в същото време туристическо място със смесица от немско-френски стил архитектура, зелена градска среда с широки булеварди, удобни за пешеходци, автомобили, колоездачи и градски транспорт. Известен е най-вече с Европарламента, а прекрасната река Рейн преминава през града. За разлика от много други големи европейски градове Страсбург е запазил европейската си идентичност и не е толкова глобализиран“.

Предстоят нови дейности по проекта на територията на Плевен и региона, в които Антонио ще запознае младите хора с още възможности на виртуалния свят, както и с начини за участие и поемане на активна гражданска роля в обществото.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия