Втора работна среща по проект “Интернет – пространство (не)свободно от закона, обучение и учене чрез мобилно приложение за защита на данните с цел подобряване на медийната компетентност в сферата на обучението на възрастни, младежи и ученици (DAPPS)”, състояла се на 18 и 19 април 2016 г. в гр.Марибор, Словения.

Повече за срещата:

Домакин на втората среща в Словения беше Inter-kulturo, партньор по проекта. В основата на дискусията на партньорите бяха резултатите от проведеното сред родители баби, дядовци и всички, заети във възпитанието на децата до 18 години онлайн допитване. Проучването цели установяването на нуждите на родителите и близките по темата, свързана със защитата на личните данни и сигурността в интернет при децата и младите хора. Беше установено, че няма фрапиращи разлики в отделните страни и ясно се очертават нуждите на целевите групи от помощ по отделните теми.

В работа по групи бяха обсъдени и дискутирани възможни проекти на съдържания за разработване на уеб базираното приложение и съответната страница на проекта. Бяха планирани следващите задачи и срокове, както и следващата работна среща в Гърция.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия