Заключителна среща по проект - "Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа" (PODIGIKOM), финансиран по програма Еразъм +, Стратегически партньорства за младежта, се състоя от 06. до 08.05.2019г. в Грац, Австрия

Петата, заключителна среща на партньорите и Симпозиум по проекта се състояха в Грац, Австрия. (Graz - немски, Gradec - словенски) е вторият по големи град в Австрия, наричан още културната столица. Няма да бъде пресилено, ако наречем Грац - град на противоположностите: архитектурни свидетелства от над 850 - годишната история на града като сградата "Ландхаус", която приютява и "Оръжейната плата" с над 30 000 оръжия и брони, катедралата и мавзолеят, палатът "Егенберг" и Грацката крепост с двойната вита стълба са в уникална хармония с най-модерни здания като Художествената галерия и естествено с единствения по рода си изкуствен остров река Мур. Грац е и университетски град с три известни университета, откривателят на свободната енергия Никола Тесла завършва електроинженерство в Техническия университет.

Всички партньорски организации от България, Германия, Австрия, Белгия, Румъния и Гърция се събраха, за да обсъдят постигнатите резултати по проекта и ги представят в рамките на Симпозиум, състоял се на 07.05.2019г. в Кармелитенхоф. Пред повече от 50 участници – професионалисти в социалната сфера, партньорите представиха страницата на проекта, създадената платформа за работещи в социалната сфера и образователната игра "Без табу", за възрастовата група на младежите: под и над 14 години.

Участниците в Симпозиума от партньорските страни представиха и резултатите от организираните във всяка страна мултиплициращи събития по проекта. За България срещата на мултипликаторите беше организирана и проведена на 17 април с голям успех в Зала Орион, Плевен.

Домакините от Грац организираха за партньорите си интересна културна програма с посещение на замъка Шлосберг. Замъкът с часовниковата си кула (Uhrturm) и парка наоколо са любимо място за разходки на градчани. До двореца може да се стигне пеша, по наклонените улички на стария град или с фуникуляр (влакче, което се изкачва по стръмния рид до замъка на върха и от там се разкрива гледка към река Мур) и през проход в скалата, който преминава покрай подземните галерии на замъка, които днес се използват за артистични прояви и весели събития. Мястото е стратегическо и от височината се вижда цялата околност.

 

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия