Трета работна среща по Проект : education @home, многоезичен - дигитален наръчник за родители в областта на медийното образование под формата на уеб-базиран APP (Acronym: @home) се състоя в Торони, Гърция на 8-ми и 9-ти август.

Торо̀ни е курортно селище в Северна Гърция, разположено в югозападния край на полуостров Ситония. Торони е основан през VIII в. пр. Хр., като колония на древния град Халкида от остров Евия. През времето на Античността, Торони е бил един от най-важните градски центрове на полуострова. От археологическите разкопки става ясно, че крепостта на града е била използвана и поддържана и по византийско време, но през XVII в. е изоставена. Руините от древния град може да бъдат видени на няколко километра южно от днешния малък курорт – при нос Ликитос. Торони е един от най-популярните летни курорти на Ситония, а неговите плажове се характеризират с наличието на плътен жълт пясък.

На третата среща партньорите от Германия, Австрия, Словения, България и Гърция обсъдиха окончателните резултати от проведеното допитване до родителите във всяка страна относно необходимостта им от подкрепа при справянето с дигиталните медии. Общо 551 родители са били интервюирани, като 90 % от тях са били изключително заинтересовани от темите на проекта. Специфичните за всяка страна резултати ще бъдат анализирани, преведени на съответните езици и публикувани от всяка партньорска страна.
По 12 от най-често споменатите теми, които родителите от партньорските страни смятат за особено важни и по които имат нужда от допълнителна помощ и консултиране, ще бъдат разработени обучителни материали. Това са: Кибертормоз, Публикуване на снимки онлайн, Гейминг, Защита на данните, Сигурност в интернет, Настройки за сигурност, Кражба на самоличността в интернет, Какво се случва с моите данни, Социални медии. Тези обучителни материали ще послужат като основа за разработване на образователни филми, които да подпомогнат собственото критично отразено използване на медиите от родителите.
Тези теми ще определят и съдържанието на Уеб-базирано приложение "Education @ home", представляващо многоезично консултиране за родители на 5 езика, включително английски.
До следващата среща в Копер, Словения, през април 2020г. ще бъдат разработени и тествани прототипите на образователните филми.

Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия
Галерия