Есета от 12 населени места от цяла България участват в конкурса по проект „ФЛАГ”

И в периода на извънредно положение заради пандемията от коронавирус екипът на сдружение „Учебна работилница Европа” - Плевен продължава работата си по проекти.

Срокът за изпращане на есета на тема „Моята Европа” по проект „ФЛАГ” беше удължен до 13 март 2020 г. заради грипната ваканция на учениците. Той беше обявен и проведен изцяло онлайн и вече можем да обобщим резултатите.

Получени са 23 есета на участници на възраст от 12 до 23 години. За първи път конкурс на сдружението се радва на изключителен успех извън Плевен - само 7 от есетата са на автори от Плевен, а останалите са от Ловеч, Пловдив, София, Лом, Бургас, Монтана, Дряново, Стражица, с. Стража – област Търговище, Сандански и Хаджидимово. Сърдечно благодарим на всички автори!

До края на тази седмица тричленно жури ще определи класирането в трите възрастови групи: от 12 до 15 години, от 16 до 22 години и от 23 до 29 години. Съгласно регламента на конкурса, класираните на първо място есета ще бъдат публикувани в интернет страницата на „Учебна работилница Европа“ - http://lernwerkstatt-bg.eu/ и в сайта на проекта. Резултатите също ще бъдат обявени в страницата на сдружението.

Класираните на първо, второ и трето място ще получат ваучери за книги на стойност съответно 50, 30 и 20 лева. Заради продължаващите ограничения и невъзможността да се проведе планираното за началото на май масово събитие по проекта, победителите ще получат наградите си по пощата.