12 са наградените в конкурса за есе на тема „Моята Европа”

Приключи работата на журито по оценка на творбите, получени за участие в конкурса за есе на тема „Моята Европа” по проект „Показване/развяване на флага! 30 години от падането на Стената, обединяване и разширяване на Изток - изграждане бъдещето на Европа с и за гражданите (ФЛАГ)”. Крайният срок по конкурса беше удължен заради грипната ваканция на учениците. Тъй като беше обявен и проведен изцяло онлайн, кризата с коронавируса и обявяването на извънредно положение в България не попречи на успешното му приключване. Тричленно жури в състав Пенка Спасова, председател на УС на организатора - сдружение „Учебна работилница Европа”, Иванка Ватева, сътрудник на сдружението, и журналистът Николай Колев разгледа и оцени получените 23 есета. Един от текстовете беше изключен от класиране заради несъответствие със зададените по регламент критерии (възраст на автора над горната граница), а един заради плагиат.

Както вече информирахме в предходната новина по темата, творбите са от 12 населени места от цялата страна: Плевен, Ловеч, Пловдив, София, Бургас, Монтана, Лом, Дряново, Стражица, с. Стража - област Търговище, Сандански и Хаджидимово. 12 са и наградените!

Журито определи в първа възрастова група – от 12 до 15 години, една първа, три втори и една трета награда, както и едно поощрение. Най-много – 11, са участниците във втора възрастова група – 16-22 години. При тях освен награди за първо, второ и трето място има и две поощрения. Очаквано, но за съжаление конкурсът не предизвика интерес при младите българи във възрастовата група 23-29 години и там има само една, затова пък първа награда. Пълният списък на наградените можете да видите на адрес: https://lernwerkstatt-bg.eu/item.php?id=784

Съгласно регламента на конкурса, класираните на първо място есета ще бъдат публикувани в интернет страницата на „Учебна работилница Европа“ - https://lernwerkstatt-bg.eu/ и в сайта на проекта.

Класираните на първо, второ и трето място участници, както и тези с поощрение получават ваучери за книги от книжарници „Сиела”, на стойност съответно 50, 30, 20 и 10 лева. Заради продължаващите ограничения и невъзможността да се проведе планираното за началото на май масово събитие по проекта, ваучерите ще бъдат изпратени на победителите по пощата заедно с грамота за класирането им. Всички останали автори ще получат грамота за участие. Благодарим ви и до нови срещи!