В два конкурса каним ученици и младежи да споделят в образи и думи мислите си за Европа, демокрацията и предизвикателствата на днешния ден

Сдружение „Учебна работилница Европа” обявява началото на конкурси по два от новите проекти, по които ще работи през 2021 година - „Единство” и „Демокрация в криза?”. Конкурсът по проект „Единство” е на тема „EДИНСТВО в многообразието на ЕВРОПА“. Той е за ученици от 5 до 12 клас и за студенти и младежи на възраст до 29 години. Конкурсът ще се проведе в две категории - в този за стихотворение и фотоколаж могат да участват ученици от 5 до 8 клас, а в конкурса за есе учениците, студентите и младежите ще бъдат разделени в две възрастови групи: от 13 до 18 години и от 19 до 29 години.

В криза ли е демокрацията в моя град, в моята страна, в Европа? На този въпрос очакваме да отговорят участниците в конкурса по проект „Демо”. Той е само за есе и ще се проведе изцяло онлайн. Допустими участници са ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: първа възрастова група: от 13 до 18 години; и втора възрастова група: от 19 до 29 години. Крайният срок за всички конкурси е 31 март 2021 година.

Пълният регламент за тях можете да видите в интернет страницата на „Учебна работилница Европа”, под текста на информацията за двата проекта в раздел „Проекти” и на началната страница на Сдружението".